top of page

Hvem er vi?

​Vi er to autoriserte kliniske ernæringsfysiologer med et felles mål om å gjøre ernæringsveiledning og behandling mer tilgjengelig for alle. Vårt mål er å hjelpe deg med å navigere mot bedre helse og velvære gjennom skreddersydde råd og kunnskapsbasert behandling. Vi brenner for å videreføre ernæringskunnskap og er opptatt av å skape trygge og tillitsfulle relasjoner med våre pasienter.

Vi ønsker å tilby helsehjelp og tjenester av høy kvalitet, med en personlig tilnærming der vi jobber for å strekke oss litt lengre for å imøtekomme dine behov og livssituasjon. Det er viktig for oss å være fleksible, og tilbyr digitale konsultasjoner slik at flere kan få tilgang til profesjonell veiledning og behandling fra en klinisk ernæringsfysiolog - uansett når. Ernæring er et bredt fagområde, og selv om begge våre ernæringsfysiologer har kompetanse til å veilede og behandle innenfor de fleste temaer, har vi spesialisert oss innen ulike felt. Dette gir oss muligheten til å tilby mer skreddersydd behandling og råd.

sunn frokost

Hva er en klinisk ernæringsfysiolog?

Kliniske ernæringsfysiologer (forkortet til kef) er autorisert helsepersonell med spesialisering innen ernæring. De har omfattende kunnskap om forholdet mellom kosthold og helse, og hvordan ernæring påvirker kroppens funksjoner. Denne ekspertisen brukes til å forebygge, utrede og behandle ernæringsrelaterte tilstander gjennom alle livets faser. De er også kvalifisert til å kritisk vurdere, utvikle og formidle ernæringskunnskap på en faglig og evidensbasert måte.

 

Klinisk ernæringsfysiolog er en beskyttet tittel, noe som vil si at den kun kan benyttes av personer med autorisasjon fra Helsedirektoratet. For å få denne autorisasjonen kreves en 5-årig universitetsutdanning innenfor klinisk ernæring. I Norge tilbys denne utdanningen på Universitetet i Bergen (3 + 2 år), Universitetet i Tromsø (3 + 2 år) og Universitetet i Oslo (5 år).

 

Kliniske ernæringsfysiologer jobber ofte på sykehus, i kommunen, på klinikker eller andre helseinstitusjoner og er en del av det tverrfaglige teamet som behandler pasienter. De er spesialisert til å forebygge, diagnostisere og behandle ernæringsrelaterte sykdommer og tilstander. De tilbyr kostholdsveiledning og behandling til personer som av ulike grunner har behov eller et ønske om et endret kosthold. Dette kan omfatte personer som lider av eksempelvis allergier/intoleranser, underernæring, mage-tarm tilstander, livsstilsykdommer (eks. diabetes, kreft og hjerte- og karsykdommer), spiseforstyrrelser, overvekt/fedme eller de som har gjennomgått operasjoner. Det kan også være friske individer, som barn, eldre, gravide, veganere/vegetarianere og idrettsutøvere.

 

Mange kliniske ernæringsfysiologer jobber også innenfor forskning, undervisning, næringsmiddel- og legemiddelindustri og politikken (eks. utvikling av ernæringspolitiske retningslinjer). De bidrar til å fremme evidensbasert praksis innen ernæring og helse.

Våre ansatte

bottom of page